Tuesday, June 6, 2017

Beneficiarii terorismului

Razboiul intareste statul. Terorismul este o forma de razboi
Statul devine mai puternic limitand drepturile politice si econmice ale cetatenilor - libertatile individuale. De aici rezulta clar cine beneficiaza in urma terorismului - etatistii conservatori sifundamentalistii.
Nu spun ca Trump este initiatorul terorismului sau ca l-ar sustine in secret, dar e clar ca e beneficiarul acestuia si fiind, inainte de toate un oportunist, va pune accent pe aceasta problema, va sustine ca o poate rezolva.
Iar cetatenii vor accepta orice in schimbul promisiunii ca va elimina terorismul.
Evident rezolvarea propusa nu este reala - creand mai multe ziduri, cenzurand, discriminand nu poti decat sa-ti creezi tot mai multi dusmani. Sa nu uitam ca islamul are o pepiniera de vreo 2 miliarde de oameni. NU poti neutraliza 2 miliarde....

Evolutia fireasca este pusa in pericol= liberalism - drepturi cetatenesti - democratie participativa -
limitarea etatismului - globalizare - anarhism pana la nivel comunitar.
Spiritele slabe, analfabetii si fricosii doresc sa traiasca intr-o siguranta calduta, vor un tatic care sa-i apere de toate relele, reale sau imaginare.
Pentru acesti inadaptati, oameni slabi, terorismul este pretextul ideal de a-si promova propriile temeri iar oligarhii etatisti de abia asteapta sa-i linisteasca si sa ne transforme pe toti in sclavi
Spiritele puternice trebuie sa reziste , sa promoveze libertatea, conflictul nonviolent, sa-i demaste pe acesti farisei oportunisti.

No comments:

Post a Comment