Monday, December 12, 2016

Frica

Romanilor le este frica. Frica ca nu au ce pune pe masa, frica ca nu au bani, frica ca nu un medic competent la care sa mearga, frica de tot si toate.
- De unde aceasta frica? Romanii asteapta un salvator, pe cineva care sa-i scoata din mocirla si acesta NU vine, vad cum nimeni NU este in stare sa-i ajute.
- De ce romanii au nevoie de altcineva care sa-i ridice? Pentru ca le este teama de risc, le este teama sa-si asume responsabilitati, sa lupte cu forte proprii si sa reuseasca in ceea ce-si doresc

Asa am ajuns un popor de lasi, care nu este in stare nici macar sa voteze un partid nationalist (chiar daca cred in ideile extrimiste de acest gen). Prefera mesajul moderat, incurajator al tatucului care are grija de tot poporul. Acesta este electoratul romanesc si din acest motiv psd-ul va castiga intotdeauna pe aceste mealeaguri.
Mai sunt si cei care se considera superiori, care reusesc sa aiba o viata decenta dar nu-si doresc sa riste sa aibe mai mult. Se multumesc sa se manifeste in limitele apararii de tip ecologist (adica apara frunza verde pura in fata toxicitatii antropice) sau arhotectonic (adica apara ruine insalubre). In rest - shaorma identitara si lipsa crasa de idei sau mesaje puternice.
Restul nu conteaza - sunt doar ametiti care voteaza din inertie.

Si daca cei oropsiti cu adevarat asteapta cu mana intinsa, obedienti, cu capul plecat ca sa nu-l taie vreo secure imaginara, si daca cei ce se considera intelectuali progresisti se multumesc cu mediocritatea imediata, cine ar mai putea sa mai aduca vreun suflu nou in societatea noastra?
Sper sa existe acele forte umane in unii dintre voi, cei care va doriti mai mult, care vreti o schimbare profunda, adevarata, carora nu va este teama de nimeni si de nimic. Sper sa existe printre voi Oameni care sa fie gata sa lupte pentru o idee si care sa nu accepte compromisul facil, sa va ridicati in numele unui ideal adevarat sa fiti gata sa va infruntati teama de a lupta singuri si sa actionati.

Altfel suntem un popor mort.

1 comment: