Tuesday, January 17, 2017

Aministia loveste Romania

 Asistam la un razboi. Putem sa-i spunem binom vs. penali sau securitate vs. romani intreprinzatori sau lege vs. coruptie.
 Dupa o perioada in care prima parte a reputat numeroase victorii, astazi se pare ca si celalta parte va reusi sa intoarca unele lovituri.
 Amnistia si gratierea sunt evident facute pentru a-i scapa pe cei deja condamnati sau pe cei aflati sub urmarire penala (in special din zona de coruptie, asa cum aceasta este reglementata de noul cod penal).
 Este bine sau este rau?
 Cred ca este o evolutie, este ceva pozitiv, nu pentru ca o parte sau alta ar avea de partea ei dreptatea, morala ori adevarul. Motivul este cu totul altul:
 Solutia gasita de-a lungul timpului ca o persoana sau un grup de persoane sa nu detina puterea absoluta intr-un stat este aceea a alegerilor periodice si la limitarea mandatelor in anumite functii (de ex. presedinte). Este o solutie care se bazeaza pe o realitate - daca o persoana sau un grup au prea mult timp puterea/ obtin prea multe victorii in fata adeversarilor, ne indreptam cu siguranta spre o dictatura. Si nimic nu este mai rau decat o dictatura !
 Este !absolut! necesar ca puterea sa treaca in timp de la un grup la altul, indiferent ce sunt aceste grupuri sau ce promoveaza, atat timp cat statul are imensele atributii de azi. Solutia pe care o consider corecta este de limitare drastica a puterii staului. Dar pana se va realiza acest lucru, trebuie sustinuta intotdeauna opozitia, pe cei mai slabi. Si in acest moment ei sunt reprezentati de Dragnea. Cand vor fi cu adevarat puternici va trebui sa-i combatem. Dar inca nu sunt

Friday, January 6, 2017

Cand slugarnicia devine politica de stat

Nimic mai gretos decat modul in care noul guvern PSD se manifesta in fata tatucului Dragnea. I-a ales bine.
Prea putini se plang de aceasta situatie. Probabil ne place ideea de a exista o mana forte in spatele marionetelor din guvern.
Tentatia dictaturii e puternica la prea multi dintre noi.
Chiar credeti ca un sistem politic asemnator cu cel construit de Putin ori Erdogan este ceea ce ar trebui sa ne dorim cu adevarat? Un sistem autoritar nu faca altceva decat sa sugrume orice fel de opozitie, orice fel de opinie contrara celei oficiale si pe termen lung distruge initiativa, autonomia, distruge insasi capcitaea de a gandi a  majoritatii cetatenilor.
Se ajunge la o tara de sclavi, o masa amorfa usor de condus catre diverse scopuri, dar care nu va fi niciodata in stare sa mai produca ceva nou, careia i se va fi ditrus capacitataea de a gandi liber, de a se descurca fara un protector care sa-o indrume.

Pentru cei ce asta va doriti, va doresc succes in ipostaza larvara de sclavi ai unei societati gregare. Sa va conduca telemormanul.
Toti cei care doresc sa fie liberi, sa se poata manifesta conform propriei constinte si conform propriilor calitati - avem datoria de a lupta cu insasi ideea existentei unei astfel de guvern. Nu conteaza ce poate sa nu sa faca (probabil mai nimic), conteaza ca duce la prostirea, inabusirea initiativelor, delasarea unei intregii societati.
Actionati conform propriilor convingeri, nu va lasati subjugati !!!!