Friday, January 6, 2017

Cand slugarnicia devine politica de stat

Nimic mai gretos decat modul in care noul guvern PSD se manifesta in fata tatucului Dragnea. I-a ales bine.
Prea putini se plang de aceasta situatie. Probabil ne place ideea de a exista o mana forte in spatele marionetelor din guvern.
Tentatia dictaturii e puternica la prea multi dintre noi.
Chiar credeti ca un sistem politic asemnator cu cel construit de Putin ori Erdogan este ceea ce ar trebui sa ne dorim cu adevarat? Un sistem autoritar nu faca altceva decat sa sugrume orice fel de opozitie, orice fel de opinie contrara celei oficiale si pe termen lung distruge initiativa, autonomia, distruge insasi capcitaea de a gandi a  majoritatii cetatenilor.
Se ajunge la o tara de sclavi, o masa amorfa usor de condus catre diverse scopuri, dar care nu va fi niciodata in stare sa mai produca ceva nou, careia i se va fi ditrus capacitataea de a gandi liber, de a se descurca fara un protector care sa-o indrume.

Pentru cei ce asta va doriti, va doresc succes in ipostaza larvara de sclavi ai unei societati gregare. Sa va conduca telemormanul.
Toti cei care doresc sa fie liberi, sa se poata manifesta conform propriei constinte si conform propriilor calitati - avem datoria de a lupta cu insasi ideea existentei unei astfel de guvern. Nu conteaza ce poate sa nu sa faca (probabil mai nimic), conteaza ca duce la prostirea, inabusirea initiativelor, delasarea unei intregii societati.
Actionati conform propriilor convingeri, nu va lasati subjugati !!!!